Epidemiologické opatrenia platné od 17.03.2021

Oznamujeme Vám, že na základe zlej epidemiologickej situácie sa v okrese Žilina pristúpilo s účinnosťou od dnes 17.03.2021 k sprísneniu opatrení pre okres Žilina

Žilina 17. marec 2021 – V súvislosti s výrazne zhoršenou epidemiologickou situáciou v okrese Žiline v súvislosti s ochorením COVID-19 oznamuje, že vývoj v našom okrese je veľmi zlý, kritický stav je najmä v Žilinskej nemocnici, ktorá aktuálne prežíva najväčší nápor najmä ťažkých covidových prípadov. Žilina ako krajské mesto patrí momentálne medzi najhoršie, čo sa týka počtu pozitívnych osôb, počet prípadov rastie a predikcie na najbližšie týždne predstavujú vážnu hrozbu.

Je preto nevyhnutná okamžitá reakciaprijatie prísnejších opatrení a ich  dôsledná kontrola,  ktoré vyplynuli z mimoriadneho zasadnutia bezpečnostnej rady okresu dňa 16.03.2021.

Regionálny úrad verejného zdravotníctva Žilina dnes vydal vyhlášku s jednotlivými zmenami nad rámec aktuálne platných ustanovení s platnosťou zverejnením vo Vestníku vlády SR t.j. 17.03.2021, zmeny najmä v oblasti:

  • zníženie počtu zákazníkov v prevádzkach z 15 m2 na 25 m2 na osobu,
  • zákaz jednorazových hromadných podujatí (kultúrnych  športových podujatí), ktoré boli povolené pri negatívnom teste nie starším ako 48 hodín,
  • zákaz tzv. okienkového predaja alkoholických a nealkoholických nápojov určených na priamu konzumáciu vrátane ich predaja na odber so sebou.

Vyhláška.pdf